Eletään vuotta 1974, kun Irene ja Ilu Virtanen muuttavat poriin, perustavat yrityksen Watchman Oy:n ja aloittavat koiravartioinnin Porin satamassa. Koti perustetaan Reikkoon, vanhaan maalaistilaan. Samana vuonna syntyy esikoinen, Tytti, ja vuonna -78 perästä tulee toinen tytär, Petra.

Reikossa Virtasten ilona hyörii vuosien saatossa lampaita, possuja, kilejä, ankkoja ja kissoja, mutta koirat ovat olleet aina menossa mukana, vuosista riippumatta. Jollain nekin piti ruokkia, ja niinpä Ilu idearikkaana miehenä keksi mitä erilaisimpia ruokia koirille valmistettavaksi. Tehtiinpä jopa kultaisena 80-lukuna ikonisessa Erkki Aallon makkaratehtaassa, Raumalla, koirien HotDog makkaratankoa, ja samaisen herran leipomossa, vanhassa Raumassa, leipomon puolella koirien näkkileipää.

NEUn tarinan alkuun asti, vanhassa navetassa valmistettiin erilaisia koiranruokia, ja saatettiinpa jossain vaiheessa tuoda maahan myös Royal Caninin kuivamuonaakin, sekä ajaa sitä sitten ympäri Suomen maan, pienet tyttäret tietenkin mukana opissa.

90-luvun lopussa, tarkemmin -98, alkaa NEUn tarina. Vanhaan navettaan oli hankittu yksi 80 litrainen kippikattila, jolla tehtiin erilaisia soppia omille- että hoitokoirille, sekä pienimuotoisesti myyntiin tuttujen koirille kilosia makkarapötköjä. Tuli uusi resepti, jota sitten laitettiin asiakkaiden matkaan maistiaisiksi ja testiin, ja loppu onkin historiaa. Asiakkaat tulivat takaisin ja pyysivät aina ”sitä uutta”. Kuningastuote oli syntynyt.

Tällöin elettiin vuotta 2005.

PerusNEUn, sekä muiden varianttien kysyntä oli niin suurta, että piti perustaa uusi yritys koiran ruuille. Koska Ilu ei ole koskaan osannut paperihommia, kysyi hän esikoistytärtään Tyttiä hoitamaan paperihommat, ja tottahan hän suostui, siinä oman työn ohessa niitä hoitamaan. Niin, ja pitihän yritykselle se nimikin keksiä. Kaikkihan halusivat, ”sitä uutta”, joten innokkaana saksanmaan kävijänä, Ilu käänsi sanan, uusi, saksan kielelle, eli neu, ja kun tytär oli saatu remmiin, ja Dingon keulahahmo, kun oli jo sanan Neuman rekisteröinyt, oli erihyvä vaihtoehto ottaa sana, frau, käyttöön, nainenhan kun tuo Tytti on. Siinä se, loistava yritys, NEUfrau, oli syntynyt. Tällöin elettiin vuotta 2005. Koirat ja omistajat tykkäsivät niin kovin tuotteista, että Tytin aika ei enää riittänyt kahteen työhön, paperihommia oli enemmän kuin riittävästi. Piti valita toinen, ja nyt hän onkin ollut yrityksen toimitusjohtaja jo 15vuotta.

Virtaset ovat sittemmin jääneet eläkkeelle yrityksestä, mutta Ilun rakkaus koirien hyvinvointiin ei ole loppunut. Siitä kertoo muun muassa Ilun vuonna 2014 kehittämä KARP-sarja, joka on kehitetty allergisille koirille, joita valitettavasti nykypäivänä on todella paljon.

Puitteet ovat edelleen samat vanhat, vanha maalaisidylli ja navetta, mutta tilat ovat päivitetty nykynormien mukaisiksi ja henkilökuntaakin on jo 13. Voimme kutsua itseämme perinteiseksi perheyritykseksi, Tytin lisäksi täällä työskentelee Tytin mies Mika, Tytin poika Roni, se nuorempi tytär Petra, sekä hänen jälkikasvunsa käy myös opettelemassa työnteon ihanuutta, muun muassa koulun TET-päivinä.

Olemme ylpeitä isämme luomasta kolmannesta lapsesta, josta on varmasti ollut vaikea luopua ja luovuttaa toiminta edelleen tyttären haltuun. Mutta me pidämme siitä hyvän huolen, ja jatkamme samalla linjalla kuin isämme, koirien hyvinvointi edellä.

Alla olevasta videosta pääset kurkistamaan toimintaamme